nieuws

Streep door aanleg rijksweg 69

bouwbreed

den haag – Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat blijft bij haar standpunt dat moet worden afgezien van de aanleg van rijksweg 69 van Eindhoven naar de Belgische grens.

Zij schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. In december vorig jaar, bij de behandeling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT), maakte ze al duidelijk geen geld te willen spenderen aan de omstreden weg die onder meer de vallei van de Dommel zou doorkruisen. De Kamer stemde in met het schrappen van de weg. Wel zou de studie naar mogelijke trajecten en effecten daarvan op natuur en milieu worden doorgezet, omdat die al ver was gevorderd.

Die studie is nu voltooid. Geen van de mogelijke trace’s komt volgens Netelenbos in aanmerking voor realisatie. Ze wil de huidige N69 gewoon handhaven. Daardoor blijven de problemen (geluidsoverlast en onveilige situaties) in Aalst, Valkenswaard en Waalre, waar de weg dwars doorheen loopt, bestaan. Het oplossen van die problemen leidt echter volgens Netelenbos elders tot nieuwe problemen.

Reageer op dit artikel