nieuws

Rugstreeppad houdt woonboulevard op

bouwbreed

heerlen – De rugstreeppad en de kamsalamander, twee zeldzame beschermde amfibiesoorten, voelen zich happy in een waterpoel op het terrein waarop de uitbreiding van Woonboulevard Heerlen is gepland.

Projectontwikkelaar MBO/Ruijters Maastricht wil hier, liever vandaag dan morgen, beginnen met een vergroting van het vloeroppervlak met 45.000 vierkante meter. Hij moet echter wachten met de bouw tot een oplossing is gevonden voor het verplaatsen van de diertjes. Heerlen stelt een ecologisch onderzoek in. Het is voor het Platform Natuur en Milieu in Heerlen een raadsel waarom de rugstreeppad in de poel, midden in een ecologische zone, veelvuldig aanwezig is. De pad voelt zich het meest op haar gemak op de zandgronden van de Nederlandse duinen en in de Oostelijke Mijnstreek.

Reageer op dit artikel