nieuws

Rijkswaterstaat eist helderheid over dok

bouwbreed Premium

barendrecht – Jaren geleden zagen de betonnen segmenten van de Maastunnel er al het ‘levenslicht’ en nu gebeurt dat met onderdelen van de Tweede Beneluxtunnel. Het bouwdok aan de Achterzeedijk in Barendrecht kent een lange, roemruchte historie en die zal nog wat langer worden omdat onlangs is besloten dat ook delen van de HSL-tunnel er gemaakt gaan worden.

Het dok is van Rijkswaterstaat en per project mogen aannemers er gebruik van maken. Rijkswaterstaat zorgt voor de goede infrastructuur en de juiste vergunningen. Over dat laatste loopt nu een procedure bij de Raad van State. Al jaren weigert het provinciebestuur van Zuid-Holland een milieuvergunning af te geven voor het dok. Eerst zou er een nieuw bestemmingsplan moeten liggen en daarover overleggen provincie en gemeente al jaren. In het bestemmingsplan zullen zogenoemde geluidscontouren staan. Dat zijn denkbeeldige cirkels, waarbinnen een bepaalde hoeveelheid geluid is toegestaan.

“We investeren daar miljoenen. Het wordt de hoogste tijd dat er eens duidelijkheid komt over de vergunningssituatie”, vindt Erica Boelens van Rijkswaterstaat, dat wil voorkomen dat allerlei aanvullende milieueisen in de toekomst voor vreemde (kostbare) verrassingen gaan zorgen. Over zes weken doet de raad uitspraak.

Overigens gaf de provincie enkele dagen geleden een gedoogvergunning af. Op grond daarvan kan Rijkswaterstaat het dok in ieder geval tot 1 april 2000 in gebruik houden.

Reageer op dit artikel