nieuws

Rigips brengt nieuwe gipsvezelplaat

bouwbreed

Rigips Benelux heeft zijn assortiment plaatmaterialen uitgebreid met de gipsvezelplaat Rigidur. De afbouwplaat bestaat uit harde toplagen en een met perliet verrijkte kern. De plaat is daardoor sterk en stootvast en toch licht. Het gewicht is iets meer dan 10 kg/m2.

De plaat, die 10 millimeter dik is en in verscheidene afmetingen leverbaar is, kan zonder speciaal gereedschap worden gezaagd, gesneden, gefreesd, geschroefd en geniet. De naden kunnen met een voegenvuller worden afgewerkt.

De gipsvezelplaat is op vele manieren verder af te werken, zoals met verf, tegels, behang, spuitpleister en schuurwerk. Aan wanden van Rigidur kunnen voorwerpen als schilderijen worden opgehangen aan schroef of spijker tot een gewicht van liefst 55 kilogram.

Rigidur, dat is opgebouwd uit gips, perliet en cellulosevezels uit honderd procent gerecycled krantenpapier, is geschikt voor volledig hergebruik.

Rigips Benelux BV, Vianen, telefoon (0347) 325100.

Reageer op dit artikel