nieuws

Reizen

bouwbreed

Wat stelt reizen nog voor? Niets. Het is een fluitje van een cent, nou ja een paar centen, om in verre werelddelen verzeild te raken. Heel verrijkend voor onze cultuur, zou je denken. Al die reizigers komen natuurlijk terug met boeiende ervaringen. Nee dus, het stelt niets meer voor.

Hij was een week naar Japan geweest. En hoe was het? Hard gewerkt. Fabrieksterreinen gezien, vol bouwmaterieel. Alleen maar bouwmaterieel. En ’s avonds allicht veel gedronken in bars.

De ander vliegt naar Sydney, Madrid, Seattle – you name it. Hard werken en kleine uitstapjes. Ayers Rock – bijzonder. Goya in Madrid – bizar. En overal golflinks.

Vroegere wereldreizigers kwamen terug als een ander mens. Nu heeft reizen geen invloed meer op de ziel. Er gaat geen kracht meer van uit, van het reizen niet en van de exotische bestemming niet. Het moet uit onszelf komen. Dat maakt het steeds moeilijker de wereld te ontdekken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels