nieuws

Pakket Stedenbouw meer dan lijst maatregelen

bouwbreed

rotterdam – “Als je dit Pakket in je vingers hebt, mag je er vanuit gaan dat je alles weet wat voor dit vakgebied van belang is”, onderstreept F. Bijdendijk de volledigheid van het Nationaal Pakket Duurzame Stedenbouw (NPDS) dat overmorgen wordt gepresenteerd. Bijdendijk is voorzitter van de begeleidingscommissie van Pakket.

Verschil met Pakket Woningbouw vormt de grote toekomstgerichtheid van het NPDS, bericht de begeleidingscommissie in ‘het experiment’, een uitgave van de SEV die samen met Novem en het Nationaal Dubocentrum het introductiecongres organiseert.

“Je ziet te vaak dat duurzame stedenbouw aan de hand van checklists wordt benaderd. Wanneer een maatregel is uitgevoerd, kan hij worden afgevinkt. Maar het gaat er juist om maatwerk te verrichten, helemaal toegesneden op het gebied waar je gaat bouwen”, licht de begeleidingscommissie toe. “Je moet eerst het proces gaan beschrijven. Dat bereik je met dit Pakket.”

Reageer op dit artikel