nieuws

Omzet elektrotechnici stijgt in bouwsector

bouwbreed Premium

zoetermeer – De omzet van elektrotechnische installatiebedrijven is vorig jaar met zes procent gestegen. De groei had voornamelijk plaats in de moedermarkten woning- en utiliteitsbouw en infrastructuur. De industrie bleef achter, zo meldt het jaarverslag van branchevereniging Uneto.

De detailhandelaren vergrootten hun omzet met elf procent, terwijl toch zes procent van de winkels zijn deuren sloot. De omzetvergroting komt vooral door de enorme groeimarkt die telecommunicatie heet. De winkeliers verkochten liefst 75 procent meer telefoondiensten en apparatuur. Een andere stijger was de computerbranche, waar de omzet met 9,5 procent toenam.

Verder meldt Uneto dat het aantal werknemers tot 2003 zal toenemen met zeker 25 procent. Voor 2010 voorspelt de unie een nijpend tekort aan elektrotechnici.

Reageer op dit artikel