nieuws

Nieuwe Steen kijkt naar concurrent ECE

bouwbreed Premium

den haag – Het Hoornse vastgoedfonds Nieuwe Steen wil European City Estate (ECE) overnemen. Nieuwe Steen is vooral geinteresseerd in de Nederlandse poot van het voormalige German City Estate. Beide vastgoedfondsen zijn aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerd.

Het ondergewaardeerde ECE kondigde in maart aan op zoek te gaan naar een geschikte koper voor zichzelf. De directie wil hiermee een ‘uitstapmogelijkheid’ creeren voor de aandeelhouders, omdat de beurskoers van het fonds te laag is.

ECE bestaat sinds 1990. Onder de naam German City Estates belegt het in Europa. De totale portefeuille, met vooral kantoorgebouwen, bedroeg eind vorig jaar 377 miljoen gulden. ECE boekte in 1998 een winst van 10,2 miljoen. (anp)

Reageer op dit artikel