nieuws

Nieuwe slijpmachines ook voor ontbramen

bouwbreed

De firma F. Hoffmann BV brengt vernieuwde versies van de Weber breedband-slijpmachines van de series TT en TN op de markt. De machines zijn geschikt voor het al dan niet gelijktijdig ontbramen en oppervlakteslijpen van plaatdelen. Ze zijn ontworpen voor het bewerken en verwijderen van stans- en nibbelbramen en laser- en plasmasneden.

De slijpmachines van de serie TN werken in natslijpuitvoering, de machines van de serie TT in droogslijpuitvoering.

De natslijpuitvoering heeft een complete uitrusting voor watercirculatie, die bestaat uit een koelmiddelreservoir, koelmiddelpomp, sproeipijpen en filterinrichting. De droogslijpmachines hebben een afzuigkap voor het verzamelen van stof aan de bewerkingsstations.

Aandrukrollen in de machine zorgen voor het transport van het werkstuk, waarvan de minimumlengte bij het slijpen 130 millimeter bedraagt. Optioneel kan zowel de natslijp- als de droogslijpuitvoering met een vacuum-transportband worden uitgerust.

In een slijpmachine kunnen slijpwalsstations en borstelstations/Scotchbrite-walsen met elkaar worden gecombineerd. Er zijn daarbij twee slijpbandstations of een slijpbandstation en twee borstelstations mogelijk. Elektrische verstelling van de tafelhoogte en motorische fijnafstelling van de borstelstations zijn standaard.

Natslijpen bied voordelen boven droogslijpen: het constant circulerende water bindt het slijpstof en er worden geen oliehoudende afzettingen of stofophopingen gevormd. Materiaalsoorten kunnen in willekeurige volgorde worden bewerkt. Dunne platen blijven tijdens de bewerking gekoeld en daardoor onbeschadigd. Aan de uitlaatzijde van de machine is drogingsapparatuur gemonteerd voor het verwijderen van de nog aanwezige vloeistoffilm.

Nieuw is de uitvoering van de bedieningsterminal met meerregelige display. Hierop worden werkstukdikte, motorische afstelling van de bewerkingsstations en de voeding ingesteld. De instellingen van de machine kunnen in het geheugen worden opgeslagen en weer worden opgeroepen. De ingestelde waarden worden op het beeldscherm weergegeven.

De machines van Weber van de serie TT worden geleverd in vier typen met een werkbreedte van 1100 millimeter, de machines van de serie TN eveneens in vier typen met een werkbreedte van 1100 of 1350 millimeter. De dikte van het werkstuk kan bij alle typen varieren van 0,8 tot 100 millimeter.

De machines hebben voorts met rubber beklede slijpwalsen voor het ontbramen, een eindloze slijpband met korte omsteltijd en lange standtijd, een vacuumuitvoering voor kleine delen, borstelwalsen in gelijk- en contraloop en in hoogte verstelbare slijp- en borstelwalsen.

F. Hoffmann BV, Zwijndrecht, telefoon (078) 6102388.

Reageer op dit artikel