nieuws

Nieuwe dakdoorvoer voor ventilatie

bouwbreed Premium

De firma’s Burgerhout en Muelink en Grol hebben in hun gezamenlijke ontwikkelingscentrum een nieuwe ventilatiedakdoorvoer ontwikkeld voor mechanische en natuurlijke ventilatie. Deze Megavent is gemaakt van kunststof en bij TNO volgens de nieuwste Europese norm NEN-EN 13141-5 getest en in orde bevonden.

De Megavent heeft een trekkende kap en een lage weerstand. De uitwendige diameter is 125 millimeter en past op alle standaard materialen. De geleverde lengtemaat is 950 millimeter. Dat is voldoende voor de hedendaagse geisoleerde daken. De doorvoer kan onderdaks worden ingekort. Er is een bovendakse verlenging tot 280 millimeter mogelijk en er is een verloop 110 tot 125 millimeter verkrijgbaar.

De openingen in de dubbelwandige mantelpijp zorgen voor een goede condensafvoer. De Megavent is leverbaar in donkergrijs en terracotta.

Burgerhout BV, Assen, telefoon (0592) 343043.

De Megavent is lang genoeg voor de hedendaagse daken.

Reageer op dit artikel