nieuws

Nieuw voetbalstadion Emmen kost 42 miljoen gulden

bouwbreed

emmen – De Betaald Voetbal Organisatie (BVO) Emmen kan het best een gloednieuw, multifunctioneel voetbalstadion bouwen bij een NS-station langs de spoorlijn Emmen-Zwolle. Het station moet nog worden gebouwd.

Die conclusie trekken gemeente, provincie en de BVO Emmen na een studie van ingenieursbureau Oranjewoud. Met de nieuwbouw van het stadion is 42 miljoen gulden gemoeid.

Volgens de partijen is deze zogeheten transferium-locatie het gunstigst voor het binnenhalen van Europese en andere subsidies.

Subsidiepot

Ongeveer 10,5 miljoen gulden, een kwart van de investering, moet uit diverse subsidiepotjes komen. Rond het nieuwe stadion moet tevens een bedrijven- en kantorenpark ontstaan. De verkoop van die gronden moet, samen met de huuropbrengsten, voor een belangrijk deel de kosten van de nieuwbouw dekken.

Groot nadeel voor de BVO Emmen is dat het nieuwe stadion op deze voorkeurlocatie, dat 10.000 zitplaatsen moet gaan tellen, pas over zes of zeven jaar gerealiseerd kan zijn.

Sommigen binnen de club vrezen dat dat veel te laat komt voor de club, omdat de BVO Emmen dan mogelijk alweer naar de onderste regionen van de Toto-divisie is weggezakt. Zij pleiten dan ook voor een ingrijpende verbouwing van het huidige, verouderde stadion De Meerdijk tot een volwaardig Eredivisiestadion.

Reageer op dit artikel