nieuws

Meer huizen ecowijk Duinterpen bij Sneek

bouwbreed

sneek – De ecologische woonwijk Duinterpen in Sneek krijgt er 350 tot vierhonderd woningen bij. Tot 2005 gaat het om 175 tot 225 woningen. Dat stelde de gemeente tijdens een persconferentie.

Duinterpen is een nieuwe woonwijk waar in tien jaar tijd zo’n zeshonderd nieuwe woningen verrijzen. De bouw begon in 1997. In de wijk verrijzen milieuvriendelijk gebouwde woningen in een lage bebouwingsdichtheid, verlichting op zonne-energie en tal van andere milieuvriendelijke maatregelen.

Bij de bouw van Duinterpen zijn vier projectontwikkelaars en een woningstichting betrokken. Het gaat om BAM Woningbouw uit Deventer, Bouwfonds Woningbouw BV uit Zwolle, Johan Matser Projectontwikkeling BV uit Hilversum, Nijhuis-Noord uit Assen en Woningstichting Patrimonium uit Sneek.

Reageer op dit artikel