nieuws

Luxe appartementen en stadsvilla’s in Alphen

bouwbreed

alphen aan den rijn – In Alphen aan den Rijn is een begin gemaakt met de bouw van zestien luxe appartementen en zes stadsvilla’s. De bouwwerken, onder de naam NassauStaete ontwikkeld door UBA Projectontwikkeling in Uithoorn, komen op de plaats van de gesloopte Julianaschool aan de Jongkindt Coninckstraat.

De locatie ligt op ongeveer een kilometer van het centrum, dichtbij het Park Rijnstroom.

De architectuur van NassauStaete verwijst naar de tijd van het Interbellum (1920-1940), de tijd van Berlage en Dudok, toen Nederland op het gebied van architectuur en stedenbouw toonaangevend was. Kenmerkend voor de villa’s zijn de horizontale geledingen van de gevels, de stevige dakranden en grote dakoverstekken.

Twee kleuren gevelmetselwerk benadrukken deze vormgeving. Verticale elementen zoals een toren of een doorbreking van de dakgoot, accentueren de entrees van het appartementengebouw. De architectuur is van PBV Architecten uit Wassenaar.

De stadsvilla’s hebben een ruime entree met vide en ruime plattegronden. De zeer ruime kavel waarop de panden worden gebouwd, zijn voor Alphen aan den Rijn uitzonderlijk. Voor de benedenverdieping zijn twee varianten ontworpen: een tuingerichte woonkamer met open keuken van ruim 46 vierkante meter en een voorkamer van 25 vierkante meter, of een tuingerichte woonkamer van ruim 40 vierkante meter en een eetkamer met open keuken van ruim 31 vierkant meter.

Op de eerste verdieping is een uitgebreide badkamer en drie ruime slaapkamers met de mogelijkheid voor een dakterras. Op de tweede verdieping zijn een vierde slaapkamer en een zolder gesitueerd. Berging en garage staan los van het huis.

Appartementen

In de appartementen zijn negen varianten, met balkon, terras of tuin op het westen. De woningen hebben twee of drie slaapkamers. De oppervlakten van de appartementen varieren van ruim 100 vierkante meter tot bijna 140 vierkante meter. Bouwer is het ‘zusje’ van de projectontwikkelaar: UBA Bouw in Uithoorn.

De prijs van de stadsvilla’s bedraagt 825.000 gulden. Nog voordat de eerste paal de grond is ingegaan, zijn de zes villa’s verkocht. De appartementen gaan voor prijzen van 350.000 gulden tot 515.000 gulden van de hand.

Een impressie van het appartementencomplex NassauStaete.

Reageer op dit artikel