nieuws

Luchthaven Laarbruch breidt fors uit

bouwbreed

bergen – De ombouw van het Britse militaire vliegveld in het Duitse grensplaatsje Laarbruch, gelegen onder de rook van het Limburgse Bergen, kost rond de honderd miljoen gulden. WT Invest uit Zenderen in Overijssel, in de running voor de aankoop van het 615 hectare groot terrein, heeft dit berekend.

Hiervan is 186 hectare luchtvaartterrein. De start- en landingsbaan meet 2440 meter, incluis de ‘overrun’ van 275 meter. De grootste vliegtuigen kunnen er landen.

De initiatiefnemers streven een luchthaven na die straks geschikt is voor alle soorten vliegverkeer, varierend van charters tot vrachtverkeer en passagiersvluchten.

WT verwacht dat de ombouw een flinke brok werkgelegenheid in de bouwsector teweegbrengt. Er komen nieuwe hangars en woningen voor het personeel. Het aantal directe arbeidsplaatsen, 200 tot 500, en 2000 indirecte banen, is afhankelijk van het scenario dat de Duitse overheid toestaat.

Tegen de ombouw van de luchthaven wordt aan weerszijden van de grens bezwaar gemaakt in verband met de geluidsoverlast die verwacht wordt.

Reageer op dit artikel