nieuws

‘Laat Brabant meer samenwerken’

bouwbreed

tilburg – Burgemeester Johan Stekelenburg van de gemeente Tilburg vindt niet dat de vier andere grote gemeenten in Brabant allemaal dezelfde voorzieningen nodig hebben. Stekelenburg zei dit tijdens een door Cobouw georganiseerde stadswandeling door Tilburg.

Vanuit Tilburg is het een half uurtje rijden naar de andere vier grote steden in Brabant. Tilburg, Den Bosch, Breda, Eindhoven en Helmond liggen relatief gezien op een steenworp afstand van elkaar. “Dus heeft niet iedere stad een grote overdekte ijsbaan nodig”, aldus Stekelenburg. Volgens de burgervader is het belangrijk dat de Brabantse steden vaker met elkaar in overleg gaan treden. “Dit om te voorkomen dat we allemaal dure voorzieningen aanleggen, terwijl de burgers die er gebruik van maken verzadigd raken.”

Deze uitspraak van Stekelenburg geldt blijkbaar niet voor het plan dat vorige week is geopperd om een dertig miljoen kostende megabioscoop te realiseren bij de entree van de stad. Breda, Den Bosch en Eindhoven willen ook al jaren zo’n bioscoop. Zij worden echter tegengewerkt door bestemmingsplannen die niet overeenkomen met dit type bebouwing of langdurige inspraakrondes. Volgens de meerderheid van het college van B en W van de gemeente Tilburg is een megabioscoop een prima investering. Een wethouder van GroenLinks heeft zich echter tegen het plan gekeerd, omdat het wellicht ten koste zou gaan van de binnenstedelijke herstructurering. Volgens Stekelenburg zal het echter zo’n vaart niet lopen. “Ik vind het een goed plan.”

Op pagina 3:

Stekelenburg: ‘Tilburg een saaie stad? Echt niet!’

Reageer op dit artikel