nieuws

Kunt u het inpakken, het is een cadeautje

bouwbreed Premium

apeldoorn – Jammer. Jammer dat TBI Beton- en Waterbouw Haverkort de verkoop van twee stalen spoorbruggen niet beter heeft getimed. Vaderdag is net geweest. Maar wie altijd al graag een brug aan zijn verzameling curiosa had willen toevoegen, krijgt nu de kans dit te doen.

Haverkort heeft ze namelijk over. Het bedrijf kreeg van NS Railinfrabeheer de opdracht een nieuwe spoorbrug van beton te bouwen naast de bestaande stalen spoorbruggen over het Wilhelminakanaal bij Best. TBI moet dan wel de oude bruggen slopen en afvoeren.

“Een tikje zonde”, reageert nu de directie van het bedrijf. De bruggen zijn nog in de oorspronkelijke staat en verkeren in prima conditie. Misschien heeft een ander er nog plezier van. Zes jaar geleden is het rijdek nog aangepast aan zwaardere belastingen en hogere snelheden van het treinverkeer.

Kopers kunnen zelf de prijs uitrekenen: de schrootopbrengst minus sloop- en vervoerkosten zoals Haverkort in begroting heeft opgenomen. “Als er tien man reageren, kunnen we wat makkelijker een prijs bepalen. Die hangt uiteraard af van de vraag.”

Advertentie

Als koper denkt Haverkort aan Hoogovens, DSM of bedrijven elders in Europa. Te koop staande bruggen zijn nu misschien nog een nieuw fenomeen, maar zullen over een tijdje algemeen advertentiegoed worden, voorspelt de woordvoerder. De snuffeladvertenties met ‘meeneemprijs, oude bruggen’ wordt misschien wel net zo normaal als de kleine advertenties ‘gratis af te halen, jonge katjes’. Voor de kenners: de bruggen zijn van het type V100/D4. Ze wegen 250 ton per stuk, zijn 49 meter lang, 6.30 meter hoog en 5.60 meter breed. Een stevige pergola dus. Kooplustigen kunnen zich wenden tot Theo de Mug (055) 5382222.

TBI Beton- en Waterbouw Haverkort heeft twee stalen bruggen (t.e.a.b.i.pr.st.) in de aanbieding.

Reageer op dit artikel