nieuws

Kunstzinnige schitteringen

bouwbreed

Hij is negen meter hoog, twaalf meter lang en op zijn breedste punt vierenhalve meter. The ‘Envelope Sculpture nr2’ van beeldend kunstenaar Frank Sciarone, geplaatst tussen de huizen in de nieuwe Groninger woonwijk Ruischerwaard, heeft de afmetingen van een woning. Speciaal voor het stalen kunstwerk is een bouwkavel aan de Damsterwaard vrijgehouden. De grijze ‘envelop’, aan een zijde bedekt met een met reflecterende verf beschilderde golfplaat, voegt volgens de gemeente Groningen iets toe aan de stedenbouwkundige opzet van de wijk.

Ruischerwaard ligt tussen twee kanalen, het Damsterdiep en het Eemskanaal, maar de nieuwe bewoners kunnen beide kanalen vanuit hun woonomgeving niet zien. Met zijn sculptuur wil Sciarone de schitteringen van het nabijgelegen spiegelende water van de kanalen op kunstzinnige wijze toch zichtbaar maken. In de nabijheid van het kunstwerk is in de straat een plattegrond gemaakt waarop te zien is hoe de ontbrekende kavel er normaal gesproken had uitgezien.

Reageer op dit artikel