nieuws

Kapotte Suurhoffbrug goed te repareren

bouwbreed

rotterdam – De beschadigde Suurhoffbrug in Rotterdam-Europoort kan worden hersteld. Volgens Rijkswaterstaat lijkt het niet nodig om de brug compleet nieuw te bouwen, zoals aanvankelijk werd gevreesd. Wel zullen de herstelwerkzaamheden miljoenen guldens gaan kosten.

De brug over het Hartelkanaal raakte op 23 mei zwaar beschadigd toen hij werd geramd door een containerschip. De kapitein had de hoogte van zijn lading in combinatie met de waterstand verkeerd ingeschat.

De beslissing de reparatie liet langer op zich wachten dan de bedoeling was, doordat het moeilijk bleek te achterhalen hoe de brug was geconstrueerd. Hij is in 1972 gebouwd door Gemeentewerken Rotterdam en pas in 1993 overgedragen aan Rijkswaterstaat. Om erachter te komen hoe hij in elkaar zit, worden de handgeschreven dossiers bestudeerd. (anp)

Reageer op dit artikel