nieuws

Jabor komt met zijzichtcamera

bouwbreed

Milieutechnisch adviesbureau Jabor BV heeft een zijzichtsysteem ontworpen, dat de zogenaamde ‘dode hoek’ bij vrachtwagens moet voorkomen. Het systeem bestaat uit een camera en EEN monitor en is gebaseerd op het eerder geintroduceerde systeem van de achteruitrijcamera.

Als eerste bedrijf in de Haagse regio heeft de transporteur J.Knijnenburg na een proef van een halfjaar alle zes vrachtwagens met het systeem uitgerust.

Tijdens een symposium van het ministerie van Verkeer en Waterstaat over de dode-hoekproblematiek heeft het bedrijf het systeem gedemonstreerd.

Transporteur Knijnenburg en Jabor zijn beide betrokken bij sloopprojecten, onder meer die van de voormalige vuilverbrandingsinstallatie in Den Haag. Juist bij sloopwerken in drukke woonwijken komt het probleem met de dode hoek dikwijls aan de orde. In Nederland gebeuren jaarlijks ernstige ongelukken, vooral bij rechtsafslaand verkeer.

Jabor Advies BV, Den Haag, telefoon (070) 4400894.

Reageer op dit artikel