nieuws

Inwoners weren bouw politiebureau

bouwbreed

alkmaar – Terwijl bijna iedereen in Nederland roept om meer blauw op straat, proberen bewoners van de Terpstraat en de Oom Keesweg in Wieringerwerf te voorkomen dat er een politiebureau recht tegenover hun voordeur verrijst.

Ze dienden een bezwaarschrift in tegen de bouwvergunning en stapten naar de Alkmaarse bestuursrechter. Die hoorde hen betogen dat een politiebureau op de betwiste locatie de veiligheid niet ten goede komt. Racende politieauto’s en de vaak door vrachtwagens geblokkeerde winkelstraat leveren gevaarlijke situaties op. Bovendien vertrouwen de bewoners de bouwtekening niet. Daarop staat een 15 meter lang gebouw, terwijl uit gemeentestukken blijkt dat het 21 meter lang is.

Gecharmeerd van de hoogte van het gebouw zijn ze al helemaal niet. Hun gezichtsveld wordt beperkt door een blinde muur van 7,5 meter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels