nieuws

Investeerder ABP: Ceramiquebrug te duur

bouwbreed

maastricht – Stadsdeel Ceramique en het oude centrum van Maastricht moeten worden verbonden via een loop- en fietsbrug over de Maas. Investeerder ABP-Vesteda is contractueel verplicht deze voorziening aan te leggen. De Belgische architect Rene Greisch heeft een ontwerp gemaakt.

Maastricht is akkoord, het ABP hikt tegen de prijs aan. Die is 15 procent hoger dan het budget. Ook de Nederlandse architect Van Driel diende een, beduidend goedkoper, ontwerp in. Maastricht keurde dit af, maar het werd door het ABP aanvaard. Woordvoerder Meys van ABP zegt: “Er is ook nog een ontwerp van een Duitse architect te verwachten.” De woordvoerder van Maastricht wijst op de contractuele verplichting van ABP. “Maastricht bekijkt de ontwerpen en geeft al dan niet zijn fiat.”

Greisch stelt een ranke boogconstructie voor van 175 meter lengte, aan weerskanten bereikbaar via een lift. Deze overwint het hoogteverschil van elf meter tussen de begane grond en het brugdek. Rijkswaterstaat stelt deze hoogte als eis voor doorvaart en extra zicht voor de schippers.

Reageer op dit artikel