nieuws

Inspectie metrostations Sint Petersburg

bouwbreed

sint petersburg – Alle metrostations in het Russische Sint Petersburg worden de komende tijd aan een grondige inspectie onderworpen.

Dat heeft de gouverneur van de stad, Vladimir Yakovlev, meegedeeld na een ongeluk vorige week waarbij een 25 meter lange plaat van een plafond losraakte en in het publiek terecht kwam. Bij het ongeluk vielen doden en gewonden.

Het plafondsegment van het metrostation Sennaya Ploshchad kwam plotseling en met een luide knal van een hoogte van tien meter naar beneden en verpletterde onder meer een bloemenkiosk naast de ingang. Het metrostation hoefde niet te worden gesloten, omdat de reizigers van een andere ingang gebruik konden maken.

Waarschijnlijk is het losraken van de plafondplaat het gevolg van een gebrek aan onderhoud door geldnood. Het Sennaya Ploshchad-metrostation ligt dichtbij de Nevsky Prospekt en is gebouwd in de jaren zestig. In maart kondigde de overheid plannen aan om de omgeving voor vele miljoenen guldens op te knappen.

Reageer op dit artikel