nieuws

Inkoper Zevij knoopt Duitse relatie aan

bouwbreed Premium

den haag – Inkooporganisatie Zevij uit Oosterhout heeft plannen voor de internationale markt. Met Nordwest Handel AG, een Duitse inkoper, is een strategische samenwerking aangegaan. De alliantie heeft als doel de economische- en concurrentiepositie van de aangesloten groothandels te versterken. “Daarbij zal zowel op het terrein van de inkoop als verkoop kennisuitwisseling plaatsvinden. Dit impliceert ook stappen op het gebied van nieuwe media.”

Zowel Zevij als Nordwest Handel zijn in hun markten belangrijke leveranciers voor de bouwnijverheid. Zevij vertegenwoordigt 35 aangesloten groothandels en honderd verkooppunten. De onderneming realiseerde een omzet van 225 miljoen gulden. De nieuwe Duitse partner is met een inkoopomzet van 4,3 miljard mark aanzienlijk groter dan Zevij. Nordwest Handel is een netwerk van 585 aangesloten groothandels.

Reageer op dit artikel