nieuws

Industrieterrein Drachten aanbesteed

bouwbreed

drachten – De upgrading van industrieterrein De Haven in Drachten gaat na een stroeve aanbesteding van start. Het industrieterrein is dringend aan een opknapbeurt toe. Het werk wordt uitgevoerd door de aannemerscombinatie Heijmans/Jansma uit Drachten.

Er komt een geasfalteerde hoofdroute. De nevenroutes moeten opnieuw worden bestraat. Verder worden er drie minirotondes aangelegd, wordt de riolering aangepakt, komt er meer parkeergelegenheid, wordt groenvoorziening verbeterd en komen er meer lantaarnpalen.

De gemeente Smallingerland heeft de kosten begroot op 14,6 miljoen gulden. Men schreef daartoe een aanbesteding met voorselectie uit. De laagste inschrijver dacht de klus voor minimaal zestien miljoen gulden te kunnen klaren, bijna anderhalf miljoen meer dan verwacht.

De gemeente en de ondernemersvereniging schreven daarop opnieuw een (Europese) aanbesteding uit, deze keer zonder voorselectie.

De combinatie Heijmans/Jansma klaart de klus nu voor een bedrag dat ligt rond 14,6 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels