nieuws

Houten bekleding voor vangrails

bouwbreed Premium

Vanghekken of vangrails langs wegen door natuurgebieden krijgen volgens de firma Dansk Auto-Vaern AS in het Deense Silkeborg een uiterlijk met een houten bekleding dat meer in overeenstemming is met het omringende milieu.

Het bedrijf heeft een product gelanceerd dat daarin voorziet. De door hout bedekte stalen constructies voldoen aan de Europese normen, zodat aan de verkeersveiligheid geen concessies behoeven te worden gedaan.

Er zijn twee versies beschikbaar, een met drukgeimpregneerd hout en een waarvan de bekleding ter conservering is behandeld met warmte tot 230 graden. Dat resulteert in de vorming van een natuurlijke afdichtende harslaag rond de cellen van het hout, verklaart Dansk Auto-Vaern. Het product beleefde zijn afzetprimeur in de gemeente Ry in Jutland.

Reageer op dit artikel