nieuws

Het Museumplein is bijna klaar. Het plein dat geen plein was – met zijn ‘kortste snelweg van Nederland’ – is na zestien jaar discussie en drie jaar bouwput eindelijk veranderd in een prettig stukje Amsterdam.

bouwbreed

Op 3 juli openen de twee ondergrondse parkeergarages en dito Albert Heijn feestelijk hun deuren. Daarboven wordt het grasveld sinds twee weken intensief besproeid: op 22

augustus moeten de nu vier weken oude sprietjes sterk genoeg zijn om hun eerste festival te dragen.

Het plein is ruim opgezet en heeft al zijn recreatieve functies behouden. “De snelweg is weg en er is een vijver bijgekomen”, zegt woordvoerder Voors van het stadsdeel tevreden. “Verder is er niet zo veel veranderd.”

De Scandinavische architect Andersson liet dus ruimte waar die was. Voor de aankleding ontwierp hij paars straatmeubilair en lichtlijnen, die overdag daglicht toelaten in de garages, terwijl zij ’s avonds het park verlichten.

Reageer op dit artikel