nieuws

Heerlen woedend over mislopen steun

bouwbreed Premium

heerlen – B en W van Heerlen heeft woedend en vol ongeloof gereageerd op het besluit de gemeente niet te laten deelnemen in de verdeling van een Europees extraatje van zeshonderd miljoen gulden.

In het voorstel van minister Van Boxtel van Grote-stedenbeleid zijn van de 25 grote steden er negen genomineerd. Wethouder J. Zuidgeest van financien verwijt de minister het bedrijven van ‘pure vriendjespolitiek’. Hij kondigt tevens juridische stappen aan, mogelijk gevolgd door een aanklacht tegen de Staat. Ook langs politieke weg wil Zuidgeest het tij keren. Voordat zwaar geschut in stelling wordt gebracht, onderzoekt Heerlen waarom de gemeente niet geselecteerd is en welke normen en verdeelsleutel het ministerie hanteert. “Ik weet niet wat politiek geroepen wordt. Feit is dat eerst getracht wordt door middel van een dialoog het ministerie tot andere gedachten te krijgen. Er zijn intern voldoende harde cijfers beschikbaar”, zegt voorlichter Richard Pisters.

Reageer op dit artikel