nieuws

Gil y Gil maakt gemene zaak met Siciliaanse maffia

bouwbreed

madrid – Onroerend-goedmakelaar Jesus Gil y Gil wordt steeds meer de hoofdpersoon in een tv-thriller. Hij wordt niet alleen beschuldigd van gesjoemel met geld, er zijn nu ook aanwijzingen dat hij banden onderhoudt met de Siciliaanse maffia.

Dit blijkt uit een rapport van de corruptiebestrijdingsdienst van het Openbaar Ministerie in Spanje. Kopstukken van de Siciliaanse maffia zijn gespecialiseerd in het witwassen van geld aan de Costa del Sol. Dat is precies de kuststrook waar Gil, als burgemeester van Marbella, heer en meester is.

In het rapport van het Openbaar Ministerie wordt ook het gedrag van rechter-decaan Pilar Ramirez gelaakt. Ramirez, die verantwoordelijk is voor de rechtsgang in Marbella, zou banden hebben met het drugskartel van Medellin. Bovendien heeft de familie van Ramirez zakelijke banden met Gil en dan gaat het weer om onroerend goed.

In een eerste reactie heeft Gil gezegd dat de ware maffia zich bij de rechterlijke macht bevindt. Hij noemde met naam en toenaam rechter Torres, die nu mogelijk moet afzien van een rechtszaak tegen Gil, ook al is er al 34 jaar gevangenisstraf geeist.

Op pagina 11: Spaanse ‘blaaskaak’ Gil y Gil verklaart oorlog aan justitie.

Reageer op dit artikel