nieuws

Gesprek schilders-cao op scherp

bouwbreed

utrecht/gouda – “Wij laten ons geen oor aannaaien”. Met deze wat gekunstelde verwijzing naar een afbeelding van de schilder Van Gogh op de T-shirts gaven 2500 werknemers in de schilders-, afwerkings- en glaszetsector te kennen een staking over te hebben voor een goede cao. Met een ultimatum werden de onderhandelingen op scherp gezet.

De bouwbonden van FNV en CNV hadden de schilders onder hun leden opgeroepen voor een protestbijeenkomst in Utrecht. De cao-besprekingen, die op 8 maart zijn begonnen, hebben na vijf ronden nog niets opgeleverd.

Het conflict met de werkgevers spitst zich toe op de verlangde loonsverhoging voor een tweejarige cao en de wens van werknemers de winterwerkloosheid onder schilders op een goede manier aan te pakken.

In Gouda werd voorzitter Van der Worp van de werkgevers een ultimatum overhandigd. Tot dinsdag 22 juni 12.00 uur hebben de werkgevers de tijd via overleg tot een bevredigend resultaat te komen.

Initiatief

Volgens eerste onderhandelaar Kroezen van de werkgeversfederatie FOSAG ‘ligt het niet in de lijn der verwachting dat wij het initiatief tot hernieuwde onderhandelingen zullen nemen’.

De pamfletten, ’s morgens in alle vroegte door de bonden op de ramen van het werkgevershoofdkantoor aangebracht, liet men graag hangen. Ook werkgevers zijn kennelijk niet van plan ‘zich een oor te laten aannaaien’.

Op pagina 5 : Ultimatum moet schilders-cao vlottrekken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels