nieuws

Gak en Achmea in verzuimpreventie

bouwbreed Premium

den haag – Uitvoeringsinstantie GAK en bankverzekeraar Achmea gaan de krachten bundelen op het gebied van verzuimpreventie en reintegratie van werknemers. Onder de naam Argonaut willen zij een compleet pakket bieden aan uvi’s, ziektekostenverzekeraars en arbodiensten.

Achmea (onder meer Centraal Beheer, FBTO, Zilveren Kruis, PVF en Staal Bankiers) en de private tak van de GAK-groep werken sinds twee jaar samen. Op termijn overwegen zij een fusie. De activiteiten van Argonaut worden nu nog afgerekend op basis van geleverde diensten.

Vice-voorzitter A. Hoevenaars van Achmea sloot bij de doop van de nieuweling niet uit dat diensten rond reintegratie en preventie ook in de polissen van de verzekeringen worden opgenomen. Argonaut verwacht een omzet van vele tientallen miljoenen guldens. GAK bereidt zich, net als de uvi’s Sfb en Cadans, voor op de marktwerking. Gedwongen winkelnering is vanaf 2002 voorbij. Nieuwe aanbieders dienen zich aan, zoals ook de samenwerkende ABN Amro en Aegon.

Reageer op dit artikel