nieuws

FNV en Gediro lossen misverstand op

bouwbreed

breda – De Bouw- en Houtbond FNV, regio Breda, heeft de problemen omtrent de Bredase bouwbedrijven ABJ en ABG gedeeltelijk opgelost. Begin deze maand bleek dat de directie van ABJ Bouw er van door is gegaan met een aanzienlijk bedrag aan achterstallig loon.

FNV Bondgenoten stelde meteen een onderzoek in naar de gang van zaken bij ABJ. Dat resulteerde in een tweede golf van beschuldigingen in de richting van een ander bouwbedrijf, Gediro BV. Gediro zou volgens de FNV geen vakantiegeld uitbetalen aan zijn medewerkers en tevens een groot deel van het ABJ-personeel hebben overgenomen. Tevens werd Gediro gemakshalve afgekort tot ABG, waardoor de link met het malafide ABJ snel gelegd was.

Uit een toelichting van directeur T. Emmen van Gediro blijkt dat het wel degelijk goed gaat met Gediro. De enorme personeelsaanwas is de rede van het achterstallige vakantiegeld en de hoofdaannemers zullen weldra overgaan tot betaling, zegt Emmen.

De situatie bij ABJ Bouw blijft voorlopig nog moeilijk. Het personeel zit zonder werk en geld. De directie is vertrokken naar een onbekende bestemming.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels