nieuws

Duits spoor komt met dochter voor bouwlogistiek

bouwbreed Premium

munchen – De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn Cargo en spoorwegbeheerder DB Netz richten een dochtermaatschappij op voor de logistieke dienstverlening in het bouwverkeer.

De onderneming richt zich onder de naam DB Verkehrsbau Logistik op zowel de inkoop als de logistiek van bovenbouwmaterialen. Beide worden gezien als twee nauw verbonden schakels binnen dezelfde keten, reden om de verantwoordelijkheid en deskundigheid in een hand te leggen. DB Cargo fuseert per 1 januari 2000 met NS Cargo, de vrachtdochter van de Nederlandse spoorwegen.

Directeur E. Sinnecker van Deutsche Bahn Cargo ziet voor de klanten tal van voordelen. Door de centrale verzorging van de bouwplaatsen kan worden afgezien van eigen voorraden. Er zal een concentratie van overleg en materialen plaatshebben, waardoor de kwaliteitsbewaking van de keten beter kan worden gegarandeerd. DB Cargo wil de bouwlogistiek optimaliseren met speciale wagens en werktreinlocomotieven.

Tot het werkterrein van de bouwlogistiek rekent DB Verkehrsbau zowel het transport en de dienstverlening van en naar de bouwplaats als binnen het bouwterrein zelf. Ter begeleiding worden logistieke adviseurs en bouwcoordinatoren ingezet. Uitvalmanagement vormt het sluitstuk waardoor knelpunten snel kunnen worden opgespoord.

Reageer op dit artikel