nieuws

Den Haag bekijkt extra snelweg naar Rotterdam

bouwbreed Premium

den haag – Samen met buurgemeenten Voorburg en Rijswijk onderzoekt Den Haag de mogelijkheid van een extra snelweg richting Rotterdam. Nu is de Utrechtsebaan (A12) praktisch de enige uitvalsweg. Deze zit maar al te vaak overvol.

Voorlopig houden de drie gemeenten het op een weg die via industrieterrein De Binckhorst en de Trekvliet uit moet komen bij knooppunt Ypenburg (A4/A13). Bekeken wordt of het mogelijk is de weg ondergronds aan te leggen.

Deze Rotterdamsebaan is volgens de gemeenten nodig om de Utrechtsebaan te ontlasten. De groei van het autoverkeer is daar nu al fors. Verwacht dat die nog zal toenemen omdat Den Haag nieuwe bedrijventerreinen in het centrum heeft gepland.

Niet bekend

Gehoopt wordt voorts dat het laatste stukje van de A4 Midden-Delfland er tegen die tijd ook zal liggen. Het voordeel sneller Den Haag uit te zijn, zal anders volledig teniet worden gedaan door toenemende files op de nu al overbelaste A13.

Reageer op dit artikel