nieuws

Congres BIBM

bouwbreed

Van 25 to 28 mei is in Veneti het zestiende congres van het Bureau International du B ton Manufactur (BIBM), de internationale vereniging van de prefab-betonindustrie. Betonwerk + Fertigteil-Technik nr. 4 biedt korte samenvattingen van alle bijdragen aan dit congres. Een voorbeeld is het verslag van twee Life Cycles Analyses in Zweden. De ‘environmental load’ (de milieubelasting) van prefab beton komt vooral van de cementproductie en het transport. Het maakt heel veel uit hoe lang de constructie meegaat en wat er met het materiaal gebeurt bij de sloop. Men zoekt naar beton, dat na het breken weinig fijne stof bevat. Het is dan beter te hergebruiken als toeslagmateriaal. Uiteraard komen ook de nieuwe betonsoorten aan de orde. Voor het kleuren van beton is een poedervormig pigment ontwikkeld, dat makkelijk vloeit en niet stoft, net als granulaten. Uit Italikomt een verslag van het verharden van beton met microgolven. Informatie over het congres is te vinden op Internet (hhtp://www.bibm.org).

Betonwerk + Fertigteil-Technik is een uitgave van Bauverlag, tel. (0049) 6123 7000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels