nieuws

Brabant gedoogt mobiele puinbrekers

bouwbreed Premium

den haag – De provincie Noord-Brabant gedoogt onder voorwaarden mobiele puinbrekers op plekken waar gebouwen worden gesloopt.

Dit zegt milieuambtenaar P. Corvers van de provincie. De mobiele puinbreekinstallaties moeten voldoen aan strenge eisen met betrekking tot stof- en geluidhinder en bodembescherming. Ook moeten de sloopbedrijven het gebruik van hun breker vooraf melden bij de provincie.

Eerder deze week maakte de Raad van State bekend dat het Brabantse provinciebestuur terecht het gebruik van mobiele puinbrekers op slooplocaties aan banden heeft gelegd. Deze uitspraak heeft echter betrekking op de periode 1994-1998 en werd door de tijd ingehaald. Momenteel voert de provincie het beleid dat mobiele installaties bij de sloop van gebouwen onder voorwaarden worden gedoogd.

Woordvoerder J. Put van de branchevereniging van mobiele puinbrekers zegt dat de leden aan strenge eisen moeten voldoen. Een van de leden – Put wil niet zeggen welk slopersbedrijf – wordt om deze reden uit de branchevereniging gezet. Het gedoogbeleid is tijdelijk. Uiteindelijk zal het gebruik van mobiele puinbrekers op slooplocaties door de rijksoverheid in een AmvB worden geregeld, verwacht Put.

Reageer op dit artikel