nieuws

Bouwer Plegt-Vos steunt hele Vos Groep

bouwbreed

den haag – De Vos Groep heeft omzet en resultaat in 1998 minimaal zien groeien. Bij een omzet van 353,9 miljoen gulden werd een winst geboekt van 8 miljoen gulden, dat is een toename van 299.000 gulden. Het bedrijfsresultaat lag met 12,1 miljoen gulden onder het niveau van 1997.

De matige groei komt door het feit dat de groep actief is in de sector olie en gas. Net als het ingenieursbureau Fugro, dat gisteren met een winstwaarschuwing kwam, heeft Vos erg veel last van de lage olie- en gasprijzen. Het door Vos ontwikkelde ‘eenpootsplatform’ werd nauwelijks verkocht. “Ook ons bedrijf Star, dat in 1997 een recordwinst boekte, werd geconfronteerd met een lagere opdrachtenstroom door lagere olieprijzen.”

De groep krijgt steun vanuit het bouwbedrijf: Plegt-Vos Bouwgroep. De omzet uit deze hoek groeide met 7 procent tot 194 miljoen gulden. “Het resultaat daalde enigszins als gevolg van lagere marges op woningen. Doch de winstbijdrage was nog substantieel.” Door de onzekere toekomst op de internationale markt fossiele brandstoffen waagt de onderneming uit Oldenzaal zich niet aan een duidelijk voorspelling voor het lopende boekjaar.

Getracht wordt door interne fusies het bedrijf minder gevoelig te maken voor de olie- en gasinvloeden. Een nu lopende studie moet aantonen welke kernactiviteiten men aan boord wil houden. “Het zal leiden tot het maken van keuzes.”

Reageer op dit artikel