nieuws

Bouwbond pakt tweede Bredase bedrijf aan

bouwbreed

breda – De hout- en bouwbond FNV in Breda gaat het Bredase bouwbedrijf ABG Educo sommeren achterstallig vakantiegeld terug te betalen aan zijn werknemers. Het bedrijf nam eind maart een deel van de gedupeerde werknemers van ABJ en Jouwer Bouw in dienst, maar betaalde hen geen vakantiegeld.

Districtshoofd J. van der Borgt van de FNV in Breda heeft ABG Educo op de zwarte lijst van bouwbedrijven geplaatst.

Deze beslissing volgt op de ontwikkelingen bij een andere bouwonderneming in Breda. Gisteren bleek dat directeur I. Jacob van bouwbedrijf ABJ en Jouwer Bouw voor ten minste 150.000 gulden aan ziektegeld heeft verduisterd van verzekeraar Nationale Nederlanden. Tevens liet het management de 155 ABJ-werknemers zonder loon en vakantiegeld achter bij het failliete bedrijf.

Eind maart besloot een deel van het management van ABJ een nieuw bouwbedrijf op te zetten onder de naam ABG Educo. Een deel van de oud-ABJ-werknemers trad in dienst bij ABG en werkt daar nog steeds, maar het vakantiegeld waar ze recht op hebben is niet uitbetaald.

ABG Educo heeft tegenover de FNV verklaard dat het vakantiegeld nog niet is gestort, omdat de onderneming pas onlangs is gestart. De hout- en bouwbond gaat niet akkoord met deze verklaring en heeft bij FNV Ledenservice aan de bel getrokken. Zij gaan ABG Educo sommeren het verschuldigde vakantiegeld zo snel mogelijk te betalen aan de gedupeerde werknemers.

De bouw- en houtbond FNV gaat de zwarte lijst met bouwbedrijven die regelmatig de betalingsregels ontduiken, vanaf oktober op Internet publiceren om meer openheid te verschaffen voor werknemers en aannemers.

Op pagina 5: Wanbetalers hebben tientallen smoezen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels