nieuws

Bouw HBO-school en studenten-eenheden

bouwbreed Premium

den haag – De Ichtus Hogeschool Den Haag, een onderwijsinstelling voor hoger beroepsonderwijs, gaat aan de Theresiastraat een pand bouwen voor ruim 1000 studenten.

Het pand komt te staan op een locatie waar nu nog een school van de Onderwijsgroep Haaglanden staat. Als die zal zijn gesloopt, kan de nieuwbouw beginnen naar een ontwerp van het bureau SP Architecten uit Waddinxveen.

In opdracht van de woningstichting Voorburg ontwikkelt en bouwt het bouwbedrijf Van der Waal vervolgens tachtig studenten-eenheden in een woongebouw van acht verdiepingen op deze locatie. Het worden eenkamerwoningen met elk een eigen toilet en douche en op iedere verdieping een collectieve ontmoetingsruimte.

De eerste spade voor beide activiteiten gaat begin 2000 de grond in.

Reageer op dit artikel