nieuws

Boskoop: drempel in planschadeclaims

bouwbreed

boskoop – Het indienen van een planschadeclaim komt onroerendgoedbezitters in Boskoop in het vervolg duur te staan. Om de drempel voor het indienen van zo’n bezwaar te verhogen, wil de gemeente de claimende inwoner namelijk een waarborgsom van vijfhonderd gulden laten storten.

Wordt de aanvrager na de procedure in het gelijk gesteld, dan krijgt hij zijn geld terug. Zo niet, dan komt de som in de gemeentekas terecht.

Boskoop voert de maatregel in om het aantal aanvragen en daarmee voor de gemeente hoog oplopende kosten tegen te gaan. “Het zijn claims die de inwoners slechts voor de prijs van een postzegel kunnen indienen, maar die de gemeente voor hoge procedurekosten van al gauw duizenden guldens zet”, aldus verantwoordelijk wethouder A. van der Kolk. (anp)

Reageer op dit artikel