nieuws

‘Arbo-ster aanzet tot beter beleid’

bouwbreed

gorinchem – Een grote ‘Arbo-ster’ siert sinds enkele dagen de bouwplaats van bouwcombinatie Ballast Nedam/IGB aan het Kazerneplein in Gorinchem.

Een initiatief van de bouwbond CNV om te benadrukken dat het op die bouwplaats met de arbeidsomstandigheden dik in orde is.

Bedrijfstakcoordinator bouw bij de Arbeidsinspectie, Schouten, ziet in de toewijzing van de (eerste) ster een aanzet tot een door werkgevers en werknemers in de bouwbranche op te zetten arbo-verantwoordelijkheid. Als voorbeeld kan het Duitse model dienen, waar een eigen branchenormering wordt toegepast. Die werkwijze staat ook de in VGBouw verenigde grote bouwondernemingen voor.

Directeur Hoekstra van de directie Zuidwest van Ballast Nedam Beton en Waterbouw geeft toe dat werkdruk een gevaar voor veilig werken betekent. Die druk neemt toe door een groot werkvolume bij een te beperkte instroom van mensen.

Reageer op dit artikel