nieuws

Amsterdam betaalde mee aan koop Oibibio

bouwbreed

amsterdam – Amsterdam heeft naar nu pas bekend is geworden woningcorporatie Het Oosten een bijdrage van 750.000 gulden verstrekt bij de aankoop van de panden van Oibibio. Details over de overeenkomst worden niet openbaar gemaakt. De gemeente wil met haar bijdrage steun geven aan het voorkomen van speculatie met de panden aan de Prins Hendrikkade.

Volgens een woordvoerder van de gemeente komt de bijdrage uit het budget dat beschikbaar is voor het Wallenproject. Daarin probeert Amsterdam de criminaliteit in de rosse buurt en het noordelijk gedeelte van de Nieuwendijk terug te dringen door onroerend goed uit handen van criminele ondernemers te houden. De gelden die daarin omgaan zijn onderworpen aan een geheim protocol.

Het Oosten betaalde ruim 29 miljoen gulden voor de panden waarin Ronald Jan Heijn onder meer zijn spirituele centrum Oibibio (sinds afgelopen week onder de naam Oininio) heeft gevestigd.

Reageer op dit artikel