nieuws

Wolkenkrabber Times Square lijkt behekst

bouwbreed Premium

new york – Kan een nieuw gebouw behekst zijn? De mensen die aan een nieuwe wolkenkrabber op Times Square in New York werken, zeggen niet bijgelovig te zijn. Maar het gebouw, gelegen tussen de 42e en 43e straat, heeft wel een opvallend aantallen ongelukken meegemaakt.

Het nieuwe hoofdkwartier voor onder meer uitgeverij Conde-Nast, een gebouw met 48 verdiepingen, kwam voor het eerst vorig jaar januari in het nieuws. Een truck die graniet afleverde bij het hoofdkwartier, reed weg voordat een kraan de platen had opgelicht. De kraan viel om en raakte een gebouw dat aan de overkant van de straat staat. Vorig jaar juni kwam een timmerman om toen een lift van het gebouw op hem viel.

Het bekendste ongeluk vond plaats op 21 juli vorig jaar toen een tweehonderd meter hoge steiger langs het gebouw omviel en een 85 jaar oude vrouw in een hotel aan de overkant van de 43e straat doodde.

Een kant van Times Square was een maand lang afgesloten. En vorige maand braken er kort na elkaar brandjes uit.

Op pagina 5: ‘We geloven niet in spoken’.

Reageer op dit artikel