nieuws

Uitgifte bouwkavels Drenthe kan beginnen

bouwbreed

den haag – De gemeente Borger-Odoorn kan beginnen met de uitgifte van 24 bouwkavels in het Drentse Valthermond. Dat heeft de Raad van State beslist. Omwonenden spanden een procedure aan om de nieuwbouw tegen te gaan. Zij eisten een gedeeltelijke vernietiging van het nieuwe bestemmingsplan. Het vernietigingsverzoek is nu verworpen. De gemeente heeft steeds gezegd te wachten met gronduitgifte totdat de Raad van State had geoordeeld.

De bezwaarmakers vrezen dat de bouw van nieuwe woningen tot aantasting van hun privacy zal leiden. Ook stellen zij dat het veenkoloniale karakter van het gebied wordt aangetast. Een en ander is voor de Raad van State geen aanleiding geweest een streep te halen door de plannen, temeer omdat het project al was ‘voorgekookt’ in het provinciale Streekplan.

Reageer op dit artikel