nieuws

Twynstra Gudde Group doet geheimzinnig over winst Adviseurs hadden geen klagen over het jaar 1998

bouwbreed Premium

den haag – Heeft de Twynstra Gudde Group (TGG) winst gemaakt in 1998? Zo ja, hoe hoog was die dan? De vraag wordt door het adviesbedrijf uit Amersfoort niet beantwoord.

Uit het persbericht over de resultaten van 1998 kan worden opgemaakt dat bij een omzet van 152 miljoen gulden een operationeel resultaat wordt geboekt van 7,7 miljoen. Van het operationeel resultaat gaan echter nog de nodige kosten af. “De nettowinst is gevoelige informatie. De concurrentie kan er de opbouw van onze investeringen uit afleiden”, is het enige dat ir. H.J.B.M. Abeln, board member Twynstra Gudde Group, kwijt wil. “We zijn een ander soort bedrijf, dus melden we de winst niet. Overigens is winst in onze branche niet de juiste graadmeter om de prestaties van een onderneming af te lezen.”

Het resultaat van de gehele groep, 7,7 miljoen gulden, is bijna 2 miljoen gulden lager dan over 1997. De aankoop van Marketing Improvements Group, een aantal jaren geleden, is op een mislukking uitgelopen. Op de afstoting werd fors verlies geleden. Daarnaast werden nogal wat investeringen gepleegd in de informatietechnologie.

De Twynstra Gudde-adviseurs in Nederland hadden geen reden tot klagen over het jaar 1998. Van de gehele groep realiseren zij 126 miljoen gulden omzet. Het operationeel resultaat liep op van 10,3 miljoen gulden naar 14,1 miljoen. De op de bouwgerichte activiteiten groeiden met 34 procent tot een omzet van 43 miljoen gulden.

Abeln verwacht dat de omzet in het lopende jaar zal groeien. “Het resultaat zal herstellen. Onze buitenlandse activiteiten moeten gaan presteren, die draaien nog niet het juiste rendement. Ons beleid is om autonoom te groeien. Zo gaan we ons vanuit het bestaande kantorennet van onze dochter DEGW verder ontwikkelen.”

Reageer op dit artikel