nieuws

Regio-indeling vakanties verandert

bouwbreed

Met ingang van het komende schooljaar verandert de regio-indeling. De belangrijkste wijziging betreft de provincie Zuid-Holland, die nu in zijn geheel onder de regio Midden valt. Tot nu toe viel het zuiden van Zuid-Holland onder de regio Zuid.

Daarnaast is een groot aantal gemeenten in Gelderland naar de regio Zuid verhuisd. In de regio Noord is de gemeente Eemnes toegevoegd. Die valt nu nog onder de regio Midden.

De volledige indeling voor komend schooljaar is:

Regio Noord: Alle gemeenten in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Holland; Flevoland met uitzondering van Zeewolde, het Gelderse Hattem en in Utrecht Eemnes en Loosdrecht.

Regio Midden: Alle gemeenten in Zuid-Holland, in Flevoland Zeewolde, in Gelderland de gemeenten Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Bergh, Borculo, Brummen, Buren, Culemborg, Dinxperlo, Doetinchem, Echteld, Ede, Eibergen, Elburg, Epe, Ermelo, Geldermalsen, Gendringen, Gorssel, Groenlo, Harderwijk, Heerde, Hengelo, Hoevelaken, Hummelo en Keppel, Kesteren, Lichtenvoorde, Lienden, Lingewaal, Lochem, Maurik, Neede, Neerijnen, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Ruurlo, Scherpenzeel, Steenderen, Tiel, Voorst, Vorden, Wageningen, Warnsveld, Wehl, Wisch, Zelhem en Zutphen; in Utrecht alle gemeenten met uitzondering van Eemnes en Loosdrecht en in Noord-Brabant Werkendam en Woudrichem.

Regio Zuid: Alle gemeenten in Zeeland, Limburg en Noord-Brabt met uitzondering van Werkendam en Woudrichem en in Gelderland de gemeenten Amerzoden, Angelo, Arnhem, Bemmel, Beuningen, Brakel, Didam, Dodewaard, Doesburg, Druten, Duiven, Elst, Gendt, Groesbeek, Hedel, Heerewaarden, Heteren, Heumen, Huissen, Kerkwijk, Maasdriel, Millingen a/d Rijn, Nijmegen, Renkum, Rheden, Rossum, Rozendaal, Rijnwaarden, Ubbergen, Valburg, Westervoort, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en Zevenaar.

Terugvaladvies

Net als andere jaren heeft het NVOB samen met enkele organisaties in de GWW-sector weer een terugvaladvies gegeven voor die bedrijven die een collectieve zomersluiting hebben. Dit advies sluit aan bij de schoolvakanties en kent dezelfde regio-indeling als de door het ministerie van Onderwijs voorgeschreven indeling.

Voor de zomervakantie in het jaar 2000 is het advies:

Regio Noord: maandag 31 juli t/m vrijdag 18 augustus

Regio Midden: maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus

Regio Zuid: maandag 17 juli t/m vrijdag 4 augustus.

Reageer op dit artikel