nieuws

Pekela verloot schaarse kavels

bouwbreed

pekela – B & W van Pekela vinden dat de provincie Groningen meer woningbouw moet toestaan in de gemeente. Tot 2002 mag Pekela, volgens het huidige woningcontingent, nog 180 woningen bouwen. Steeds vaker moet de gemeente ‘nee’ verkopen.

Dat vinden B & W onverteerbaar. Wethouder E. Kaldijk uitte op het provinciehuis in Groningen al meermalen tevergeefs zijn ongenoegen over het aan zijn gemeente toebedeelde woningcontingent.

Nieuwe bouwplannen heeft Pekela genoeg, maar door de drastische provinciale beperkingen kunnen ze voorlopig niet worden uitgevoerd. In toenemende mate moet Pekela het daarom zoeken in het ‘verloten’ van de steeds schaarser wordende kavels. Eerder bivakkeerden belangstellenden voor een kavel al twee weken in een caravan voor het gemeentehuis van Pekela.

Reageer op dit artikel