nieuws

Otra volledig van Sonepar Franse grootaandeelhouder wil alle aandelen overnemen

bouwbreed

amsterdam – Otra, de technische groothandel die in Nederland opereert onder de naam Technische Unie, komt naar alle waarschijnlijkheid volledig in handen van zijn Franse grootaandeelhouder Sonepar.

De Franse tegenhanger van Otra is sinds jaar en dag grootaandeelhouder van het Nederlandse bedrijf. Tot voor kort had Sonepar een belang van 57 procent in Otra. Aangezien de koers van Otra al maandenlang relatief laag stond, is Sonepar onlangs meer aandelen gaan kopen met als doel de koers verder op te stuwen. In het kader van zijn mondiale strategie wil het concern nu volledig eigenaar worden van Otra en wel voor een bedrag van 300 miljoen gulden. Omgerekend betekent dat een koers van 14,60 euro (ongeveer 32,10 gulden).

Positief

De geruchten over een mogelijke buy-out van de overige kleine aandeelhouders door Sonepar klonken de laatste tijd steeds luider. Zowel de Fransen als Otra spraken die berichten echter continu tegen. Tijdens de Algemene vergadering van aandeelhouders van Otra werden de vage berichten toch positief bevestigd. Het bod van Sonepar gaf het aandeel Otra gisteren vleugels op het Damrak. De koers steeg met bijna 25 procent tot 14,65 euro, vijf eurocent hoger dan de Fransen willen betalen voor Otra. Volgens een beursman toont dat aan dat het bod van Sonepar te laag is voor een ondergewaardeerd fonds als Otra.

Reageer op dit artikel