nieuws

Nul-energievilla in vijf dagen tijd neergezet

bouwbreed Premium

amsterdam – Bouwbedrijf Moes gaat in vijf dagen een complete villa bouwen. Het gaat om de nul-energiewoning die de bezoekers van de duurzame-energiebeurs Sustain ’99 moet overtuigen van de marktrijpheid van energiebesparende technieken. De meerprijs voor de besparende maatregelen bedraagt 15.000 gulden. Sustain ’99 heeft plaats van 25 tot en met 27 mei in de RAI. De woning wordt gebouwd in de vijf daaraan voorafgaande dagen. Bij opening van de beurs moet de woning voorzien zijn van onder meer stroom, water, warmtepompen, zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling, passieve beglazing en energiezuinige apparatuur. De wanden worden gemaakt van prefab betonnen elementen waarin de leidingen al zijn opgenomen. Daarna wordt de schil bekleed met liefst 25 centimeter isolatiemateriaal.

Na afloop van de beurs wordt de villa overgeplaatst naar Leidsche Rijn, waar hij zal worden verkocht. Vraagprijs: zeven ton. “Wel veel”, vindt woordvoerder Wink van Novem, “maar het gaat om een vrijstaande villa in een mooie omgeving met perfecte bereikbaarheid.”

Reageer op dit artikel