nieuws

NBM-Amstelland reorganiseert Industrie

bouwbreed

den haag – Vanwege de ongunstige marktomstandigheden in de chemische en petrochemische industrie heft NBM-Amstelland het onderdeel NBM Industrie Services (IS) op. Een groot deel van de activiteiten wordt ondergebracht bij andere delen van het concern.

Met de reorganisatie zijn waarschijnlijk geen gedwongen ontslagen gemoeid, zo meldt NBM-Amstelland. Voor ruim 70 werknemers is een continuering van de werkgelegenheid gegarandeerd, vanwege de herschikking over andere onderdelen van NBM-Amstelland. Voor veertien werknemers van IS zijn nog geen nieuwe werkzaamheden gevonden. Volgens een woordvoerder zal NBM-Amstelland zich tot het uiterste inspannen om een passende functie binnen of buiten NBM-Amstelland te vinden voor deze personen.

De infrastructurele werkzaamheden worden ondergebracht in Helmond. De ondergrondse leidingbouwwerkzaamheden van IS gaan naar Culemborg en de industriele betonbouw naar Breda.

NBM-Amstelland bundelde vijf jaar geleden een aantal (petro)chemische onderdelen in Industrie Services. Het onderdeel is gespecialiseerd in activiteiten op het gebied van onderhoud en services voor de civiele nieuwbouw. Het aantal werkzaamheden viel echter flink tegen als gevolg van toenemende bezuinigingen van opdrachtgevers op onderhouds- en nieuwbouwprojecten. De omzet en het resultaat van IS bleef daardoor sterk achter bij de rendementsdoelstellingen van NBM-Amstelland.

De bonden zijn vorige week op de hoogte gebracht van de reorganisatieplannen. De ondernemingsraad van IS heeft inmiddels zijn goedkeuring over het besluit van NBM-Amstelland uitgesproken.

Reageer op dit artikel