nieuws

Houtgroep Eecen ontevreden over resultaat van vorig jaar

bouwbreed Premium

den haag – ‘L’Histoire se repete’ Met dit zinnetje begint het sombere jaarverslag van een van de grootste houthandels in Nederland, Houtgroep Eecen Nederland.

De bizar natte herfst zorgde ervoor dat Houtgroep Eecen een slecht tweede deel van 1998 te verwerken kreeg. Over 1997 was men ook al niet tevreden.

‘September, oktober en in iets mindere mate november zijn normaliter topmaanden, maar bleven vorig jaar ver onder de begroting met alle consequenties van dien,’ staat in het jaarverslag 1998. “Over het behaalde resultaat kunnen we niet echt tevreden zijn. Maar na regen komt zonneschijn.” Houtgroep Eecen Nederland boekte bij een omzet van 373,07 miljoen gulden een winst van 5,18 miljoen. Dat is een toename van 1,184 miljoen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het bedrijfsresultaat nam toe met 0,875 miljoen tot 6,261 miljoen gulden.

Zonneschijn

De zon laat zich voor de houthandelaren (nog) niet zien. De eerste vier maanden van 1999 waren opnieuw veel te nat. Het leidde tot meer onwerkbare dagen dan gebruikelijk in deze periode. De directie: “Uitgaande van een verbeterde weerssituatie zullen de bedrijven het druk krijgen, dat moet resulteren in een tevredenstellend resultaat over 1999.”

Reageer op dit artikel